אחת הטענות העיקריות המושמעות ביחס לאדם הממוצע במאה ה-21 נוגעת לאורח החיים הפאסיבי שלו. כיום פשוט מאוד להיצמד למסכי הטלוויזיה, הקולנוע או הטלפון החכם ולצרוך בידור ותרבות, על חשבון הפעילות הספורטיבית. אלא שיש בהחלט מצבים בהם הספורט והחיים התרבותיים שלנו נפגשים, ואנחנו מקבלים אפשרות לפעילות מהנה עם טוויסט.
ככאלו ששמים על עצמם דגש על הפעילות הספורטיבית, אירגנו עבורכם רשימה של תכני בידור ופנאי שמעמידים במרכזם את הספורט אותם מצאנו בעזרת אתר https://www.kzat-tarbut.com/ שסוקר אירועי תבות בישראל. אתם מוזמנים לבחור את הפעילות האהובה עליכם ולשלב בשגרת הפעילות הגופנית. ההנאה והתועלת עבור הגוף מובטחות.
קולנוע
על פניו, נראה מרוכב להעביר את האינטנסיביות של הספורט למסך הגדול. בפועל, תמצאו שורה ארוכה של סרטי ספורט שזכו להצלחה אדירה בקופות ובחלק מהמקרים גם לפרסים יוקרתיים. סרטים אשר צפייה בהם תלמד אתכם הרבה על עולם או אפילו תכניס אתכם לזון האימונים הנכון.
סרטי הספורט עשויים להציג לעולם כמה מהסיפורים ההיסטוריים או האולימפיים המרתקים ביותר, דוגמת "המרוץ", "פוקס קצ'ר" או "אני, טוניה". סרטי אגרוף מצטלמים נהדר, כשבין היצירות המוצלחות בתת ז'אנר הזה ניתן להזכיר כמובן את סרטי "רוקי", "השור הזועם", "מיליון דולר בייבי", "קריד" ואחרים.
כמובן שיש ייצוג הולם בקולנוע לסרטים העוסקים בסוגי הספורט האהובים בישראל: כדורגל ("שחקי אותה כמו בקהאם", "ג'ימי גרימבל", "מחפשים את אריק") וכדורסל ("ספייס ג'אם", "גברים לבנים אינם יכולים", "המאמן קארטר", "יש לו את זה"). לצד זה סרטי הקולנוע מאפשרים לנו להיחשף לענפי ספורט שפחות מוכרים בישראל, דוגמת בייסבול ("שדה החלומות", "מאניבול", "ליגה משלהן"), פוטבול ("לזכור את הטיטאנים", "אורות של יום שישי", "הזדמנות שנייה") ואחרים.
פסטיבלים (מישהו אמר נינג'ה?)
הספורט הגיע בשנים האחרונות לפריים טיים בישראל, וההצלחה האדירה של "נינג'ה ישראל" היא דוגמה מובהקת לכך. אתם יכולים כמובן לעקוב אחר התחרות, שחשפה אותנו לכמה גיבורי ספורט חדשים שהפכו למודל לחיקוי עבור רבים: די אם נזכיר אם יובל שמלא, אלכס חזנוב, יוסי בן יוסף ואחרים.
הצלחת התוכנית הביאה להקמת מתחמי נינג'ה בכל רחבי הארץ, בהם ניתן להתנסות במתקנים דומים או אפילו זהים לאלו המככבים בתוכנית, וגם לכמה אירועי ענק בהשראת התוכנית. בקיץ 2019 הגיע לישראל פארק הנינג'ה הרשמי, שנפתח בתל אביב, ירושלים, חיפה ואילת. ההפקה המושקעת כללה מגוון רחב של מתקנים ומסלולים שתזהו בוודאי מהתוכנית, דוגמת הסטפר, הגשר השבור, הקיר המעוקל, סולם הסלמון ואחרים. חלק גדול מהמתקנים הותאמו בדרגת הקושי שלהם לילדים בטווחי גילים שונים, כשמלבד המתקנים תוכלו למצוא בפסטיבל אטרקציות מהנות לכל בני המשפחה.
דוגמה נוספת היא פסטיבל נון סטופ פיטנס באילת, שהפך למסורת בשנים האחרונות. המדובר הוא בשלושה ימים מרוכזים העמוסים בספורט, בבריאות, באנרגיה ובמוזיקה טובה. במהלך הפסטיבל עשרות מאמני כושר מעבירים מאות אימונים בשלל ענפי ספורט וז'אנרים, למשל אירובי, ספינינג, זומבה ואחרים, במספר לוקיישנים ברחבי העיר הדרומית. במקביל המשתתפים יוכלו לצפות בהופעות מוזיקה וסטנד אפ של מיטבי אומני ישראל.