בין אם את אישה שמתרגלת יוגה באופן עקבי ורציני כבר תקופה ארוכה, או שפשוט החלטת להתחיל לעשות יוגה דווקא בתקופת ההריון (כי שמעת מחברות כמה זה כייף ואת כל היתרונות שתרגול כזה מביא), התאמת תרגול יוגה לנשים בהריון הוא חובה!
בגלל כל השינויים שגוף של אשה הרה עובר, וכמובן גם העובר שחייבים לקחת אותו ואת ההתפתחות שלו בחשבון, צריך להיות חכמה ובטוחה כל פעם שאת מתרגלת יוגה בזמן הריון.
למה יוגה לנשים בהריון כל כך חשובה?
יוגה מגבירה את זרימת הדם ותומכת בכל מערכת הנשימה. זה יכול לסייע להפחתת נפיחות בעיקר ברגליים לנשים שסובלות מזה, ולתמוך במערכת הלב-ריאה של האשה ככל שמתקדם ההריון והבטן הגדלה מתחילה ללחוץ על הסרעפת.
בנוסף, יוגה מעודדת נשימה מודעת וזה עוזר לאישה להיות מחוברת לגוף שלה ושל העובר.
בזמן ההריון מתרחשים שינויים הורמונליים שמשפיעים על כל אישה בצורה אחרת. תרגול יוגה שומר על איזון, קרקוע ורוגע.
תרגילי יוגה לנשים בהריון תל אביב, ניו יורק או כל מקום אחר עוזרים לשמור על גוף חזק יותר ופתוח יותר כהכנה לקראת הלידה העתידית.
ממה להימנע כאשר משתתפים בשיעור יוגה לנשים בהריון?
להימנע מכל תרגיל שדורש טוויסט עמוק של הגוף;
להימנע מכיפוף גב עמוק, או ממספר רב של תרגילי כיפוף גב בשיעור אחד. עדיף במקרה כזה לעשות כיפוף עדין מלווה בנשימה ובתמיכה בגב;
להימנע משכיבה ארוכה על הגב. בתחילת ההריון אפשר להנות מזה אבל ככל שהבטן גדלה מומלץ לא להשתתף בשכיבת שוואסנה ארוכה ליותר מכמה נשימות. במקום זה אפשר לשבת בשקט ולהרפות;
להימנע משכיבה על הבטן. זה כמובן היגיון בריא שאישה בהריון לא אמורה לעשות תרגילים שבהם צריך לשכב על הבטן.
להימנע מהיפוכים. ביוגה ישנם תרגילים שנקראים היפוכים (Inversions) אם האישה התאמנה תקופה ארוכה לפני ההריון היא יכולה להמשיך בתרגילים אלו בתחילתו ולשים לב לגודל הבטן. כאשר היא מרגישה שקשה לה כבר לשמור על שיווי משקל בהיפוכים עליה להפסיק. אישה שמתחילה להתאמן רק בזמן ההריון צריכה להימנע מהיפוכים!!! עדיף לחכות לשיעורים שלאחר הלידה.
לסיכום:
יוגה לנשים בהריון היא בטוחה. היא דרך מצוינת להקפיד על ניידות ופעילות של הגוף ועל ידי כך לשמור אותו בריא, חזק ומוכן ללידה.
יוגה נחשבת אחת מהפעילויות הגופניות היעילות והבטוחות לתרגול במהלך הריון, אך יש לעשות זאת עם מורה מנוסה ומקצועית שמקדישה תשומת לב לכל מתאמנת לפי צרכיה ויכולותיה.