אנשים רבים מעדיפים לקחת חופשה ארוכה בתקופת חג הפסח. האביב כבר מבצבץ וזה זמן טוב לטיולים עם המשפחה, להירגע, ליהנות ואף להתפנק. יחד עם זאת, ארוחות ליל הסדר וערב חג שני של פסח מועדות לפורענות מבחינת צריכת קלוריות. עם אירועים חברתיים, נסיעות והסחות דעת אחרות, קושי במציאת הזמן והמוטיבציה להתאמן במהלך פסח יכולים להיות בעייתיים. לכן, פסח נחשב לזמן של ירידה בפעילות הגופנית ושיבושים בשגרת אימונים מלאה. בנוסף, שינויים בדפוסי התזונה הנגרמים בפסח יכולים להשפיע עוד יותר על המשקל והכושר. כתוצאה מכך, חזרה לשגרת אימונים לאחר החגים עשויה לדרוש מאמץ נוסף ומסירות.
בואו תקראו בהרחבה גם את המאמרים הבאים:
חזרה לאימונים לאחר הפסקה בכלל, וחזרה לשגרת ספורט סדירה לאחר החגים בפרט, יכולה להיות מאתגרת; כמה טיפים שיעזרו לחזור למסלול:- התחילו לאט: אם לא הייתם פעילים במהלך הפסח, חשוב שתתחילו לאט ובהדרגה. התחילו בתרגילים או פעילויות קלות יחסית, כמו הליכה או ריצה, והגבירו את האינטנסיביות, את העצימות, ואת משך זמן האימון בהתאם לתגובת הגוף.
- הגדירו יעדים ריאליים: הגדרת יעדים ברי השגה עוזרת לשמור על המוטיבציה להתקדם. אפשר לחלק את המטרות של האימונים לצעדים קטנים יותר וברי-השגה, לעקוב אחר ההתקדמות לאורך הדרך, ואז להגדיר מחדש או לחזור לערכים שהיו לפני החג.
- גוונו את השגרה: הוספת גיוון לשגרת האימון עוזרת לשמר עניין ומעורבות באימונים. נסו תרגילים או סוגי אימון חדשים ושונים כדי לשמור על רעננות והתרגשות, שיתניעו את המוטיבציה מחדש.
- היו עקביים: עקביות היא המפתח בכל הנוגע לבניית שגרת כושר. נסו לקבוע לוח זמנים קבוע לאימונים שלכם והיצמדו אליו ככל האפשר. זה יעזור ליצור את השגרה מחדש ויקל על השמירה על המסלול.
- מצאו שותף לאימון: שותף לאימון זו דרך מצוינת לשמור על מוטיבציה ואחריות. שקלו לבקש מחבר להצטרף לאימונים, או חפשו קבוצת כושר שניתן להצטרף אליה.
- התמקדו בתזונה: חזרו לשים לב למה שאתם אוכלים. תזונה בריאה ומאוזנת היא חיונית לחיזוק הגוף בשגרת אימונים מלאה ולהשגת יעדי הכושר. הימנעו, לפחות בתחילת החזרה לאימונים, מעודף פחמימות וסוכרים.
- שתו הרבה מים: זה נראה כמו טיפ שאין צורך להזכיר, אבל שתייה מרובה של מים היא חיונית בעת פעילות גופנית. גוף רווי לפני, במהלך, ואחרי האימונים יכול לסייע לחזור לשגרת אימונים בצורה קלה וזורמת יותר.