כל אדם שעושה אימוני כושר יודע שישנם ימים טובים וימים פחות טובים. לאורך המסע ישנן עליות ומורדות. מה שמפריד בין אלו שלא מצליחים לעבור את התקופות הללו בשלום, לבין אלו שמתגברים על המורדות זוהי התמדה! לעיתים הדחיפה להמשיך היא בגלל שהם מקיפים את עצמם באנשים שחולקים איתם את אותן מטרות, לעיתים זה בגלל שהם מצליחים למצוא את הדחיפה מתוך עצמם, ולעיתים זה גם וגם.
קראו גם, מה ההבדל בין פעילות אירובית ואנאירובית?
9 טיפים להתמדה בפעילות אירובית
- הכנת תוכנית – אם מדובר בפעילות אנאירובית או אירובית, לפני שמתחילים להתאמן מומלץ להכין תוכנית: כמה אימונים מתוכננים לכל שבוע? באילו ימים? איזה סוגי אימונים בכל פעם? ועוד. רצוי להוסיף את זה בצורה מסודרת ליומן כולל סדרי עדיפויות.
- הגדרת יעדים ריאלים – כשמתחילים אימון אירובי לדוגמה, מומלץ להגדיר מראש יעד ריאלי בו רוצים לעמוד. אם מצליחים במשימה – מעולה. אם לא חשוב – מאוד לא לפחד ולשנות את היעדים בהתאם.
- קניית בגדי אימון ונעליים חדשות – השקעה כספית מסוג זה היא מעין התחייבות לתהליך, אך בגדים ונעליים חדשים תורמים גם לתחושת התחדשות ולהרגשה טובה.
- שתיית מים – זה טיפ שרבים יחשבו שהוא בנאלי, אך אם דואגים לשתות בכל יום את כמות המים שהגוף זקוק לה, שומרים על זרימת דם טובה, מה שעוזר לתנועה טובה הן בפעילויות בחיי היומיום, והן באימונים.
- תזונה מתאימה – אוכל זה הדלק של הגוף. מי שלא אוכל מספיק, עייף יותר. דבר זה משפיע על המוטיבציה הכללית של האדם. תזונה בריאה ומותאמת משפיעה על מצב הרוח באופן כללי ועוזרת להחליט לקום וללכת לפעילות אירובית שדורשת אנרגיה.
- מעקב אחר ההתקדמות – במסגרת התוכנית מומלץ ליצור מערכת למעקב אחרי ההתקדמות. זה יכול להיות על פי אחוזי השומן בגוף, מידות של בגדים או שקילה. מה עושים? בכמה זמן? איזה מהירויות? איזה משקלים? ועוד. כשרואים התקדמות המוטיבציה להמשיך גדלה.
- חברים לאימון – אם מחליטים לעשות אימון אירובי כמו ריצה, הליכה, אופניים וכד', מומלץ לדאוג לחברה. כאשר מתאמנים יחד יש יותר מוטיבציה וקל להתמיד.
- אימונים חדשים – אחד מהדברים שעוזרים להתמיד בפעילות אנאירובית או אירובית הוא שמדי תקופה משנים את תוכנית האימונים, סוגי התרגילים, מספר הפעמים שהולכים לחדר כושר וכד'. זה מרענן ונותן מוטיבציה להמשיך.
להנות!! – אחד מהדברים שבטוח מסייעים להתמדה הוא אם נהנים.