לעיתים קשה למצוא מוטיבציה לאימון כושר בימות השנה, אבל אם תוסיפו חגים לתמהיל, פעילות גופנית עוברת אחורה ברשימת סדרי העדיפויות.
דווקא בתקופה שבה עוברים מארוחת חג אחת לשניה, ארוחות שבדרך כלל שופעות קלוריות, אימון כושר יכול לעזור לשרוף חלק מהן ולשמור על קלילות הגוף גם בתקופה כזאת.
שעות הפעילות של חדרי כושר בישראל בזמן החגים משתנות בהתאם לערבי החג, יום כיפור וכד', ויש לשים לב ללוח הזמנים ולהתעקש ולשמור על שגרה מסוימת של אימונים, גם בזמנים שלא רגילים אליהם, כדי לא לאבד את מה שכבר הושג.
3 טיפים איך לשמור על כושר בחגים:
- לתכנן מראש – אם מתארחים אצל קרובי משפחה, בדקו מראש מכוני כושר קרובים, ושאלו אם הם מאפשרים לאורחים להשתמש במתקנים.
- אם מזמינים אירוח במלון, דאגו מראש לוודא שיש בו חדר כושר העומד לרשות האורחים.
- אם מתארחים במקום שאין אפשרות להגיע לאחד מחדרי כושר בישראל, בדקו שיש מסלולי הליכה או ריצה ונצלו אותם לפעילות אירובית.
- להתאמן עם חברים או בני משפחה – במידה ונשארים בחגים בבית ואין מוטיבציה ללכת להתאמן, כדאי לקבוע עם חבר או חברים ללכת ביחד. אם לא הולכים לבד זה תמיד מוסיף מוטיבציה; אפשר לצרף אליכם מישהו מבני המשפחה שאיננו מתאמן בדרך כלל כדי להדריך אותו ולתת לו חוויה של אימון. פעמים רבות כאשר מדריכים או מלמדים מישהו אחר, זה מוסיף מוטיבציה לאימון כושר.
- איכות מול כמות – החגים מבלגנים את שגרת האימונים אבל במקום להחליט שאם לא מסתדר מוותרים, מומלץ להעדיף כמות על איכות. חשוב להתעקש לעשות אפילו אימון אחד קצר; עדיף מאשר לא לעשות בכלל.
כמה טיפים לארוחות:
- לאורך היום, לפני ארוחת החג, אכלו ארוחות קטנות. לא להכניס יותר מדי קלוריות אבל לא להגיע מורעבים לשולחן.
- לשתות הרבה מים, גם לאורך היום וגם בזמן הארוחה.
- לא להגזים. אפשר לאכול, ליהנות, לשבוע מבלי "לבלוס". לבחור מה אוכלים וכמה אוכלים. צמצום כמויות יאפשר לטעום מכל הטוב על השולחן.